5 דברים שלא ידעתם על סוכרת!
מאת: עדן צעירי.
11,767 מקרי מוות הגין מחלת הקורונה נרשמו מאז פרוץ מגיפת הקורונה, מספר דומה נרשם מידיי שנה למוות כתוצאה ממחלת הסוכרת. לכן, מחלת הסוכרת מוגדרת בעשורים האחרונים כמגיפה של ממש. אז מה עושים? שומרים על אורח חיים בריא ותזונה נכונה, מקפידים לבצע בדיקות שגרתיות, ומעשירים את הידע בנושא על מנת להמנע מהמגיפה או לפחות להקטין תסמינים ותחלואה.
1- סוכרת היא סיבת המוות השלישית הנפוצה בישראל.
פי 4 מתאונות דרכים לצורך העניין. וכמו שאתם מקפידים על חגורת בטיחות וזהירות בדרכים, כך ראוי שתישמרו גם מהמחלה שהורגת כ10,000 איש מידיי שנה. סכרת היא אחד הגורמים העיקריים להתפתחות של אוטם בשריר הלב, המכונה גם “התקף לב”. מצב חירום רפואי מיידי העלול להוביל לדום לב. מצב זה עלול במהרה להתדרדר לדום לב ונשימה, המחייב ביצוע פעולות החייאה ואף שימוש במכשיר החייאה דפיברילטור מהר ככל הניתן.
אולי יעניין אתכם גם: בישראל מתועדים כ-8,000 מקרים של דום לב מדי שנה. רק אחוזים בודדים מתוכם שורדים וממשיכים לחיות חיים תקינים. אפשר וצריך לשנות את זה.
איך? לחצו כאן.
2- קיימים 2 סוגים של מחלת הסוכרת.
מחלת הסוכרת נהוגה להתחלק ל2 סוגים: סוג 1, המכונה גם סוכרת נעורים, וסוג 2, הסוכרת הנפוצה.
סכרת סוג 1 מקורה בפגיעה חיסונית, לרוב גנטית, ומתבטאת בליקויים בתפקוד הורמון האינסולין בגוף, אשר תפקידו לאזן את רמות הסוכר בדם.
סוכרת סוג 2 הנפוצה מביניהן, מתבטאת ברמות גבוהות ביותר של סוכר בדם, עד כדי מצב בו הורמון האינסולין בגוף אינו מספיק להתמודדות עם כמויות גבוהות אלו. שמירה על אורח חיים בריא ותזונה מתאימה יכולות לשפר פלאים את התמודדות הגוף והחולה עם תסמיני המחלה.
3- בעבר נהוג היה לבדוק סוכר באמצעות טעימת שתן החולה.
מטופלים בעלי רמות סוכר גבוהות בדם מתאפיינים בשתן סמיך ומתוק. בעבר היו נוהגים הרופאים לטעום את שתן החולה ובכך לאבחן סוכרת.
אולי יעניין אתכם גם: כיצד לבצע החייאה? קורס החייאה בסיסי ועזרה ראשונה לציבור הרחב
4- גם אם אינם מאובחנים כחולי סוכרת, יכול להיות שיש לכם סוכרת.
לא פעם חולי סוכרת מאובחנים כך זמן רב ולעיתים גם שנים אחרי התפרצות המחלה. דבר אשר משפיע על התקדמות המחלה וקשיי ההתמודדות עימה. יובש בפה, צמא, השתנה מרובה, רעב, עייפות והשמנה, עלולים להעיד על התפתחות מחלת הסוכרת. אם הינכם חשים אחד או כמה מאלו לאורך זמן מומלץ לפנות בנושא זה לרופא המשפחה ולערוך בדיקות דם.
5- מחלת הסוכרת עלולה לגרום להתקף לב.
זאת משום שמחלת הסוכרת פוגעת בכלי דם גדולים, מקשה על זרימת הדם עד כדי חסימה בכלי הדם ומפתחת מחלה נוספת המכונה טרשת עורקים ויתר לחץ דם. מה שעלול לגרום במוקדם ובמאוחר לאירוע המכונה “התקף לב” או, בשפה המקצועית, אוטם בשריר הלב. מצב חירום רפואי ומסכן חיים המחייב שימוש במכשיר החייאה דפיברילטור. על מנת למנוע מצב זה יש לעקוב אחר התפתחות המחלה והשפעותיה על מערכות נוספות בגוף באמצעות מדידת סוכר ולחץ דם באופן שגרתי, מעקב במרפאת סוכרת, מעקב אצל רופא מטפל ונטילת תרופות מתאימות בהוראת רופא.
**התוכן המוגש נועד להעשרה והרחבת הידע ואין לראות בו תחליף להתייעצות רפואית בעת הצורך.