מוקד ארצי :  03-9072734

מכשיר החייאה

בשנים האחרונות ניתן ליראות כמעט בכל מקום פרטי או ציבורי מכשירים חשמליים להצלת חיים. מכשיר ההחייאה נקרא דפיברילטור. תפקידו של מכשיר החייאה הינו לסייע ללב לחזור לקצב רגיל.
לב האדם פועם באופן קבוע כבר משלבי ההריון הראשוניים ועד לשלב בו בוא חלילה מפסיק ליפעום. ללב יש קצב המשתנה בהתאם לגורמים שונים. ביתן היתר נפח הדם, פעילות גופנית, מאמץ, פחד וכד’ בהם הלב יפעם באופן מהיר יותר. לעומת בשעת מנוחה, רגיעה וכד’ בהן הלב פועם בקצב איטי יותר. מה שמכתיב את קצב הלב הינו קוצב הלב המופעל באמצעות פולסים חשמליים המכתיבים ללב את הקצב המתאים והנכון למצבו של החולה.
מסיבות שונות עלולה להיגרם הפרעה, תקלה בהולכה החשמלית של הלב , דבר אשר יגרום להפרעת קצב קטלנית. הפרעת הקצב השכיחה והקטלנית ביותר הינה מסוג ‘פירפור חדרים’ הניקראת בשפה המקצועית V.F Ventricular Fibrillation . במצב זה הלב איננו פועם ! הלב איננו מבצע כל פעולה של כיווץ או הרפיה. בעקבות ההפרעה בהולה החשמלית, הלב מבצע פעולה של פירפור בקצב של מאות פעמים בדקה אך לא פעולה של כיווץ והפריה. (באופן ציורי, מצב זה מזכיר פעולה של רטט , ללא כל תועלת) .
על מנת להתגבר על הפרעה זו, ובמטרה להחזיר ללב את היכולת ליפעום באופן יעיל יש צורך לתת ‘מכת חשמל’ באנרגיה מתאימה. את מכת החשמל אנחנו יכולים לתת רק באמצעות מכשיר החייאה . מכשיר ההחייאה נקרא ‘מפעם’ כי הוא מכשיר המסוגל לאפשר ללב ליפעום מחדש. בשפה הלועזית והמקצועית המכשיר נקרא דפיברילטור.

מכשיר החייאה – מציל חיים

מכשיר ההחייאה מסוגל בעצמו לאבחן את קצב הלב של החולה. ובמידה והקצב הינו כרגע קצב קטלני של V.F  הוא, יתריע על כך, ימליץ לתת שוק חשמלי. ואפילו מסוגל לתת בעצמו את השוק החשמלי.
רוב מכשירי ההחייאה נמצאים היום בישראל הינם מדגם של מכשיר החייאה דובר עברית . כך שהפעלת מכשיר ההחייאה הינה פשוטה, קלה ידידותית למשתמש. גם אם המשתמש איננו מיומן.

הפעלת מכשיר החייאה הינה הכרחית בכל מקרה של אדם שהצמוטט והינו מחוסר הכרה. וזאת משום שבעיני המתבונן, גם אם הינו איש מקצוע אין באפשרותו לאבחן את מצב פעילות החשמלית של הלב. רק מכשיר החייאה – דפיברילטור, יודע לבצע את פעולות האבחון, המלצה ואף הענק שוק חשמלי לכל חולה שהתמוטט ונמצא במצב של פירפור חדרים.

למידע נוסף, לייעוץ ולרכישה.
צוות ARIEL MEDIC ישמח לעמוד לרשותך 

אולי יעניין אותך גם?

רענון עזרה ראשונה לגננות ומטפלות

מה לעשות כשהתינוק נחנק?

התינוק בלע משהו מסוכן? משתנק? מתקשה לנשום? אם אתם חושדים או יודעים שהתינוק שלכם בסכנת חנק, חשוב לפעול בהתאם להנחיות הרשמיות למתן סיוע ועזרה ראשונה

קרא עוד »

צרו עמנו קשר

מלאו פרטיכם ונחזור בהקדם

ימים לא פשוטים עוברים על כולנו

אריאל מדיק רוצה לחזק את כלל לקוחותיה!

קבלו מתנה על כל רכישה מהאתר!

מתנה דפיברילטור תיק עזרה ראשונה